Mitä johtokunnassa tapahtuu?

25.10.2019

Läpinäkyvyys on päivän trendisanoja. Tässä juttua siitä, mitä meidän johtokunta puuhaa. Ties vaikka innostuisit mukaan! ;-)

Kokoustaa

Johtokunnan jäsen luonnollisesti osallistuu johtokunnan kokouksiin, kun puheenjohtaja sellaisen koolle kutsuu. Kokouksia on talvella noin kerran kuukaudessa arki-iltana Jyväskylän keskustassa ja ne kestävät noin kaksi tuntia. Kesällä (touko-elokuu) ei juuri kokoonnuta. Ideointia ja keskustelua käydään vilkkaasti toimintasuunnitelman mukaisista ja muista ajankohtaisista mehiläisasioista. Jotta kaikki saavat suun vuoron, suut tukitaan välillä kahvilla/hunajateellä sekä pullalla/piirakoilla.

Valmistelee vuosikokouset

Koko johtotkunta osallistuu vuosikokousten valmisteluun. Tähän kuuluu esimerkiksi

  • toimintasuunnitelman teko
  • talousarvion (budjetti) teko
  • toimintakertomuksen koostaminen

Jäsenistö - siis kaikki me - sitten vuosikokouksessa kuulemme ja halutessamme hyväksymme päälinjat sille, mitä yhdistyksen nimissä tehdään ja tapahtuu ja mihin yhdistyksen varoja käytetään.

On jäsenten äänitorvi

Kun johtokunnassa on monipuolisesti erilaisilla arvoilla ja ajatuksilla varustettuja sekä vaihtelevilla mehiläistarhausolosuhteilla siunattuja henkilöitä, löytynee tästä porukasta lähes jokaiselle jäsenelle joku, jota on helppo omissa asioissa lähestyä. Näin johtokunnan kokouksiin tulee se tieto ja niitä asioita, jotka jäsenet kokevat tärkeiksi.

Hoitaa jonkun homman

Johtokunnan jäsenenä todennäköisyys sille, että vastuulle tulee jokin yhdistyksen toiminnan kannalta välttämätön "pesti", kasvaa. Pestejä on kaiken kokoisia ja hyvin erilaisia, joten jos sopiva sellainen löytyy, sellaisen kyllä itselleen saa!

Seuraavassa on listaa tehtävistä, jotka voisivat olla meidän yhdistykselle relevantteja.
- Puheenjohtaja (Anssi)
- Sihteeri (sinä?)
- Taloudenhoitaja (Tuija)
- Tiedottaja (Ulla - toimihenkilönä*)
- Kalenterikoordinaattori (sinä?)
- Tapahtumaisäntä/emäntä (Paula)
- Koulutusvastaava (Pertti)
- Karhuasian edistäjä (sinä?)
- Hunajan maistattelija (sinä?)
- Rotukysymyksen esillä pitäjä (sinä?)
- Tautiasiain koordinaattori (Josefiina)
- Ihan mitä vaan tarpeellista

Pestiä voi hoitaa myös ns. "toimihenkilönä". Toimihenkilö ei ole johtokunnan jäsen, mutta hoitaessaan jotain kokonaisuutta, tulee mukaan johtokunnan kokouksiin silloin, kun ko. aihetta suunnitellaan/seurataan.