Saarijärvi menestyi ”Suomen paras hunaja 2020” -kilpailussa

15.11.2020

Hunajakilpailun tulokset julkistettiin SML:n Sadonkorjuu-seminaarissa 14.11.2020. Risto Pykälämäelle kultaa ja Jorma Sahinaholle hopeaa ja kolme pronssia.

Saarijärveläisen Risto Pykälämäen syyshunaja voitti ”Suomen paras hunaja 2020” -kilpailussa ykköspalkinnon kiteytettyjen hunajien sarjassa. Tuomaristo luonnehti Pykälämäen syyshunajaa seuraavasti:

”Hiukan rakeinen suutuntuma, joka ei haitannut, vaan nipisti kivasti. Hunajassa on toffeen ja voisilmäpullan tuoksua. Muihin verrattuna tässä on vähän enemmän bitteriä jälkimaussa, joka kivasti raikasti hunajan.”

”Paras väri, hunajainen maku, pure honey.”

Onnittelut Ristolle voitosta!

Kiteytettyjen hunajien loppukilpailuun valittiin viisi eri hunajaa ja sinne ylsi Jorma Sahinaho jopa kahdella eri näytteellään. Näistä toinen sijoittui komeasti kolmanneksi. Loppukilpailupaikka Sahinaholle irtosi myös juoksevien hunajien sarjassa, kun hänen juokseva hunaja palkittiin urheilutermein pronssilla.

Lajihunajien kilpailuun osallistui yhdeksän näytettä eri puolilta Suomea. Tässä sarjassa loppukilpailuun valittiin vain kolme hunajaa. Näistä kaksi oli Jorma Sahinahon: mesikastehunaja sijoittui toiseksi ja kanervahunaja sijalle kolme.

Onnittelut Jormalle menestyksestä laajalla rintamalla!